Jeg vil gerne lede en lokalgruppe ?

4 trin til at begynde et kursusforløb (Venskab Først)

I det følgende møder du nogle gode grunde til at du skulle engagere dig og involvere dig i et Venskab Først kursus.


Trin 1: Beslut dig for at afholde et Venskab Først kursus
At afholde dette kursus kan blive livsforvandlende for mange i synet på mission blandt muslimer fordi kurset giver en stor og omfattende indsigt i den islamiske kultur.


Trin 2: Find personer, som du tror vil have stor glæde af kurset og som er positiv overfor mødet med Islam og muslimerne
Kurset er på en måde ”selvkørende” på grund af dens systematiske opbygning, og du skal blot lede gennem punkterne i lederhæftet, elevhæftet og videoundervisningen.

Venskab Først kurset er en helt ny ressource til at udstyre kristne med vision, selvtillid, færdigheder og ressourcer til at blive venner med muslimer og til at dele den største kærlighedsgave, som er Jesus Kristus selv, en opgave, som alle kristne med interesse for mission kan deltage i.

Kurset indeholder seks sektioner for kristne fra alle samfundslag, og sigter mod at give dem:
En positiv holdning til deres muslimske naboer i Danmark.

Relevant viden om islam og den muslimske kultur.

Tilstrækkelige færdigheder til at starte i personligt venskab og vidne.

Det kan bruges i hjemmegrupper, i lokale kirker, kristne grupper på universiteter eller større seminarforsamlinger på lejre og stævner.


KURSETS INDHOLD
Uge 1: Islam og muslimer

Uge 2: Muslimske værdier og kultur

Uge 3: Vores muslimske venner

Uge 4: Godt nyt til vores muslimske venner

Uge 5: Måder at vidne på

Uge 6: Næste skridt


Trin 3: Køb kursuspakken
Du modtager en kursuspakke med en ledervejledning, studiemanual (på dansk) og mulighed for at streame en tilhørende videoundervisning, der er med danske undertekster.

Køb det her


Trin 4: Fortæl det videre til dem du kender
Kør det med din nuværende gruppe eller reklamer for det i andre kristne sammenhænge.


Tip til kursusforløbet


Få folk til at møde op
Hvis du planlægger at køre kurset i en del af din omgangskreds, vil folk naturligt dukke op.
Men hvis du planlægger at gøre det for en ny gruppe eller ved en særlig begivenhed, er det vigtigt at gøre det så let for folk at komme derhen som muligt. Her er nogle ideer, som er velafprøvet i andre Mahabbasammenhænge:


Variation er livets krydderi
Prøv at invitere folk fra forskellige baggrunde med forskellige ideer og forskellige tanker. Kurset fungerer bedst, når der er en blandet gruppe til at diskutere ideer og tanker.
Jo mere varieret gruppen er, jo rigere er diskussionen.

En venlige opfordring
Du vil altid få flere til at dukke op, hvis de bliver spurgt personligt. Så uanset om du tænker på, hvem du skal invitere eller allerede har en gruppe i tankerne, er den bedste tilgang en personlig invitation. Beslut dig for, hvem du ønsker skal deltage i kurset, og spørg dem personligt – ansigt til ansigt, hvor det er muligt.

”Medie”- tilgangen
Der kan være flere mennesker, der ønsker at være med til et kursus, end du er klar over; folk, der er opmærksomme på problematikker i tilknytning til Islam, og her kan ”medie” - tilgangen være en god hjælp, f.eks., at du deler indbydelse og indhold på bl.a. de sociale medier, og f.eks. at du lægger det på din Facebook-væg, eller inviterer personer fra din lokale kirke eller ungdomsforening.
Det er ikke den mest effektive  måde, men der kan på den konto dukke personer op, du måske ikke forventer og som gerne vil deltage i din gruppe.


Regelmæssighed
Livet er travlt, og tiden er dyrebar. Så det er afgørende at få timingen rigtig for kurset. Hvis de seks sektioner er uregelmæssige eller for spredte, vil folk glemme, hvornår den næste sektion er og derved miste momentum. 
Vi anbefaler, at du mødes ugentligt til de seks sessioner.


Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed
Vælg et centralt sted, der er let at komme til og fra. Det skal være tilgængeligt og behageligt. Folk har brug for et sted, hvor de vil føle sig fri til at tale ærligt om deres tanker og følelser.


Overvej mad
Når folk kombinerer Venskab Først med et måltid, vil du opleve, at flere mennesker dukker op, og de er mindre tilbøjelige til at droppe ud. Folk finder ud af, at de har gavn af kurset og  ikke kun af kurset, men også af fællesskabet.


Det handler om at hjælpe andre i gang
Jo mere nidkære vi er for, at folk skal være med i gruppen, jo større er chancen for at man melder sig til kurset. Så arbejd med sproget, så det er letforståeligt og attraktivt at hjælpe, ressource og informere.


Kurset er tænkt til at hjælpe folk med at nå ud til deres muslimske venner og kolleger, samtidig med, at de får en bedre forståelse af, hvordan Gud bruger multikulturen og indvandringen til at ”forkynde” evangeliet til jordens ender.


Kurset handler ikke om at fremme enkeltpersoners ideer, planer eller tjenester, men snarere en mulighed for at opdage og pleje de frø, Gud har plantet i deltagernes hjerter, længe før de hørte om Venskab Først.


Kort sagt handler Venskab Først-oplevelsen om at "hjælpe" deltagerne på deres rejse, og ressourcepakken Venskab Først hjælper dem med at forstå mere af, hvad der foregår, og til at opdage, at de har en rolle at spille i, hvad Gud gør.


Det gør ikke noget, at deltagerne føler sig utilstrækkelige eller dårligt udrustede, for  VenskabFørst hjælper deltagerne i kurset til at begynde der, hvor de er , og hjælper dem på en rejse til et sted, hvor de kan give et stille og tydeligt vidnesbyrd om Kristus og til at lære, hvordan Gud møder muslimer i dag.


Vi leverer gerne hjælp til opstart af en lokalgruppe eller til at påbegynde et VenskabFørst kursus.


Henvendelse: Poul Martin Aalling Nielsen
pmaanielsen@gmail.com

tlf +45 52 40 40 87

(Du kan også udfylde formularen i højre side)


Sådan kunne en tekst se ud, når du inviterer til et Mahabba kursus. Du skriver dine egne datoer m.m. ind i den skabelon

 
 
 
 

Du kan downloade en A5 folder med gode tips til oprettelse af en lokalgruppe ved at trykke HER

Du kan downloade en folder med historien om Mahabba.dk ved at trykke HER